Drönare: 12 Anledningar till varför du ska köpa en drönare

Marknaden för konsumentdrönare växer fortfarande i snabb takt. Under 2017 förväntades marknaden nå en miljard dollar i försäljning. I slutet av 2019 förväntas detta antal sväva över 1 miljard kronor.


Det är många drönare som slår himlen under det kommande året. Så, vad är det med drönare? Vad är så häftigt med drönare att människor går ut och köper dem i vågor?


I det här inlägget tar jag en titt på 12 olika unika sätt att drönare används. Medan många sätt att använda drönare för närvarande är främst för fotografering eller videografiska ändamål, har vissa människor blivit kreativa med användningen av sina drönare.


1.Drönare förbättrad fastighetsfotografering och videografi


Att använda drönare för att fånga unika stillbilder eller videor av fastighetsfastigheter är kanske en av de mest omtalade användningarna av drönare från en kommersiell potentiell


Om du är en fastighetsmäklare som letar efter ett enastående sätt att visa upp dina fastigheter kan det vara ett bra sätt att fånga potentiella köpares uppmärksamhet genom att använda en drönare för att fånga stillbilder och video av de hem du listar.


Flygfoto och bilder av de fastigheter du listar ger hemkunder en god uppfattning om fastighetens omgivande områden och ger dem en fullständig titt på hela fastigheten.


Och i slutändan kommer du sannolikt att vinna hjärtan hos fler potentiella kunder genom att erbjuda en bättre all-round-lista.




2. Drönare förvandla dig till en tekniskt kunnig jordbrukare?


Är du jordbrukare? Älskar du också teknik? Vill du använda din kärlek till teknik för att hjälpa dig att bli en effektivare jordbrukare?


I så fall kan du överväga att få en drönare som hjälper dig att övervaka din gård och hjälpa dig att få viktig information om dina grödor.


Det lanseras många drönare och projekt som syftar till att förbättra sättet gårdar fungerar. Sådana projekt och företag kommer att försöka bestämma saker som grödornas hälsa, huruvida grödorna får tillräckligt med vatten eller hur mycket bekämpningsmedel som ska appliceras och var de ska appliceras och de bästa tiderna för skörd.


Drönare kan också användas av jordbrukare för att spara tid på att granska sina grödor, få en bättre idé för grödorotation och kartlägga deras gård.


I framtiden kommer drönare att öppna stora möjligheter för jordbrukare och deras förmåga att maximera avkastningen från sina grödor.


3. Grönare ge ditt fotografiföretag ett försprång


Driver du ett fotografiföretag? Om så är fallet, kan du lägga till en drönare i din kamera-arsenal ge dig en fördel över dina konkurrenter när potentiella kunder i ditt område letar efter en fotograf.


Med en drönare kan du fånga foton och videor från vinklar som andra fotografer (de som inte har drönare) helt enkelt aldrig kommer att kunna nå.


Droner blir snabbt populära för bröllop, evenemang och familjefotosessioner helt enkelt på grund av det unika perspektivet de kan lägga till sådana foto- eller videosessioner.


I slutändan erbjuder du dina kunder ett mer komplett paket genom att erbjuda drönare fotografering och videografi.


4. Gå in i en teknik som har en stor framtid


Vissa människor vill få en drönare helt enkelt för att det är den heta nya tekniken. Det är som att äga dator i slutet av 80-talet tidigt på 90-talet, förutom att konsument drönare nu är mycket mer användbara än konsumentdatorer var under den tidsperioden.


Men precis som det fanns en "cool" faktor förknippad med att äga dator då (att vara en tidig adopterade är alltid cool), detsamma gäller för att äga en drönare nu. Och även om det är sant att det såldes massor av drönare 2017, kommer marknaden för konsument drönare att gå över 1 miljard kronor.


Så, det är säkert att säga att marknaden för konsumentdrönare fortfarande är i sin linda. Och om du vill vara en av de tidiga användarna av tekniken är det dags att hoppa ombord.


5. För skojs skull

Den kanske bästa anledningen till att få en drönare är helt enkelt för att de är mycket roliga. Även med Transportstyrelsen som lanserar nya konsumentinriktade regler som begränsar vad du kan göra med en drönare anser att drönare är fortfarande mycket roligt att flyga.



Jag är inte riktigt säker på vad det är, men människan har alltid haft en fascination för att försöka erövra saker som han egentligen inte borde kunna ... och med drönare är det försöket att människan främjar sin domän över himlen.


Hur som helst, att flyga en drönare kan vara en mycket trevlig upplevelse ... speciellt om du har en kapabel drönare som är lätt att flyga. Om du inte har flugit en drönare, rekommenderar jag att du gör det.


6. Ta fantastiska bilder med drönare


Uppenbarligen är den största spänningen för drönare entusiaster det faktum att de kan ta fantastiska flygfoton och videor och de behöver inte vara expertfotografer för att få dessa bilder.


Detta beror helt enkelt på att varje flygfoto (förutsatt att det tas av en kvalitetskamera) har en viss vördnadskänsla och så att du inte behöver vara professionell för att få ett riktigt coolt foto eller en video.



Så, i huvudsak, om du vill fånga video eller bilder som ingen annan kan komma till, behöver du en drönare.


7. Stå ut på sociala medier


Vi följer alla människor som publicerar dagliga selfies på Instagram, Facebook och Twitter. Och vi undrar alla varför de får så många följare ..



Nu föreslår jag inte att du ska vara en övre, men du borde definitivt förstärka dem och ta dagliga selfies också  med din drönare. Det är naturligtvis om du vill bli den nya kungen eller drottningen i din sociala mediekrets.


På allvar är dock ett av de bästa sätten att bygga ett stort socialt media att lägga upp högkvalitativa videor eller foton som är unika.Vilket bättre sätt att göra det än med en drönare?


8. Flyga genom luften ... från marken!



En av de coolaste funktionerna i några av de mer avancerade drönare på marknaden är möjligheten att leva direktuppspelning av dina bilder direkt till din mobila enhet. Detta kallas FPV (First Person View).



Många drönare styrs nu delvis via en mobilapp på din telefon eller surfplatta. Till exempel kommer DJI Phantom 3-serien med sin sändare, som har standardkontrollfunktionerna, och då måste du också ansluta din smartphone eller surfplatta till sändaren och använda deras app för resten av de flygfunktioner de erbjuder.


Och med sin app visar din telefon / surfplatta faktiskt exakt vad kameran på din drönare ser. Så istället för att behöva titta upp på din drönare i luften hela tiden kan du titta på din surfplatta och få en förstapersonsvy av vad din drönare kamera tittar på.


Det finns många fördelar med FPV när det gäller att placera din drönare för bästa möjliga skott, men en av de coolaste aspekterna av detta är att den låter dig se hur det skulle vara att flyga genom luften. Det finns till och med FPV-dedikerade skyddsglasögon som du kan bära för att isolera utsikten (även om det är en bra idé att ha en spotter med en direkt siktlinje på drönaren).


9. De blir billigare


Konsumentdronor sträcker sig nu från 400 kr till  30000 kr eller mer. Men de billigare drönarna blir ständigt bättre och lättare att flyga.


Till och med sub 50kr-drönare som Syma X5C är utrustade med en kamera och några avancerade funktioner som hemvändning. Det är ganska fantastiskt för en ~ 500kr quadcopter.



Och även om Syma X5C inte har den mest fantastiska kamerainställningen (skjuter i 720p och inte har en gimbal för att stabilisera video), visar det dig att prisvärda drönare både kan och förbättras.


I slutändan, när drone-tekniken fortsätter att utvecklas, kommer du att fortsätta se kvaliteten på droner under 1000kr förbättras.


10. De är faktiskt inte så svåra att flyga ... om du är smart med det


Nu är det förmodligen subjektivt eftersom det finns många drönare-entusiaster där ute som skulle hävda att det är mycket svårt att flyga en drönare.



Och jag kommer inte att argumentera med dessa människor eftersom de har många YouTube-videor för att säkerhetskopiera det påståendet.


Men enligt min erfarenhet blir drönare lättare och lättare att flyga och några av de avancerade drönarna på marknaden (som DJI Phantom 3-serien och 3DR Solo) är så enkla att flyga att det är ganska fantastiskt ...


Det är inte att säga att problem inte uppstår under flygningar eller att Phantom 3 och Solo är perfekta, utan snarare att om du använder sunt förnuft och flyger din drönare med försiktighet när du börjar, kommer du att bli förvånad över se hur bra de hanterar och hur lätt de är att navigera.


11. Fånga sportvinklar som aldrig förr


Ja, vi såg alla att drönare nästan krossade en skidåkare för några veckor tillbaka. Det var läskigt och det får dig att undra varför drönaren svävade precis ovanför banan.Varför inte flytta drönaren lite åt sidan och offra översikten för att säkerställa skidåkarnas säkerhet?


Hur som helst, om de används säkert kan drönare användas i olika sportinställningar från populära sporter som fotboll (den amerikanska typen) och fotboll (resten av världen) till extremsporter som mountainbike för att fånga unika vinklar och visa sporten som den aldrig har visats förut.



12.  Kartlägg din fastighet och få häftiga bilder på ditt hus med drönare


Även om du inte är en fastighetsmäklare finns det fortfarande skäl till varför du vill ta bilder av ditt hem. Till att börja med är det ditt hem  och det är en stor investering. Vissa människor värnar om sitt hem och vill som sådan ha bilder på det. En drönare låter dig ta bilder av ditt hem som ingen annan kan.Eftersom många drönarkameror är av hög kvalitet kan du till och med få bilden av ditt hem sprengt, inramad och placerad på en vägg i ditt hem.









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Reborn docka: Lättar den återfödda reborn dockan kvinnors ångest och sorg?